Alternatief keerspoor Hoorn Kersenboogerd (HNK)

Met een relatief kleine ingreep hoeft het keerspoor langszij de woningen in de wijk Plevier niet te worden gebruikt. Dit is het resultaat van een overleg tussen de bewoners.

Het voorstel komt tegemoet aan de wensen van de reizigers om alle passerende personentreinen op het station Hoorn -Kersenboogerd te laten stoppen.

 De uitgangspunten zijn:
het perron HNK Noord is uitsluitend voor de sprinter
het perron HNK Zuid is uitsluitend voor de IC
 
Wij zijn uitgegaan van het huidig spoorboekje omdat zowel NS als gemeente niet in staat zijn gebleken ons het spoorboekje 2017 te geven. Wij nemen dan ook aan dan wijzigingen nog steeds mogelijk zijn.
 
Er zou een kleine aanpassing van de vertrektijden vanuit Enkhuizen nodig zijn. Dit zou volgens ons kunnen omdat de IC 20 minuten vóór vertrek richting Hoorn daar aankomt. Zodoende kan worden gezorgd dat ook de ochtend spits IC’s vóór de sprinter vanuit NHK kan vertrekken en in HNK kan stoppen! Deze aanpassing is noodzakelijk om te vermijden dat de IC tot Zaandam achter de sprinter aan moet blijven hobbelen. Overigens heeft deze wijziging geen invloed op het spoorbedrijf vanaf Hoorn.
 
Feitelijk wordt op deze manier het één baans traject vanaf Enkhuizen tot voorbij HNK doorgetrokken waarbij het keerspoor naar station HNK is verplaatst.
 
 
Belangrijk is dat de voorgestelde aanpassingen geen verplaatsing van problemen naar andere delen van de wijk betekenen.
 
Verder zien wij geen onoverkomelijke bezwaren voor dit plan. In elk geval voorkomt het langdurige en kostbare onderhandelingen tussen gemeente, NS en bewoners.
Hoorn, 23 september 2016
 
 Terug naar startpagina   of naar    Keerspoor verslagen